Ajankohtaista

Ilusat sünnipäeva, 100-aastane Eesti!

Viro 100 vuotta

23.2.2018

Autonominen Viro julistautui itsenäiseksi samassa poliittisessa myllerryksessä kuin Suomikin, ensimmäisen maailmansodan jaloissa. Mutta itsenäisyys kesti ensimmäisellä kerralla vain vuorokauden.

Sunnuntaina helmikuun 24. päivänä julkaistiin kaikille vironmaan kansoille manifesti, jossa Viro julistettiin historiallisten rajojensa sisällä itsenäiseksi. Sinimustavalkoinen lippu nostettiin torninhuippuun Toompeanmäellä. Mutta jo maanantaina saksalaiset olivat saavuttaneet Tallinnan, ja lippu vaihtui mustapunakeltaiseen.

Saksan nopea eteneminen pakotti Venäjän neuvottelupöytään vuonna 1920. Rauhansopimuksessa ei kuitenkaan määritelty Baltian maiden itsenäisyyttä, toisin kuin esimerkiksi Suomen itsenäisyys.

Pitkän ja raskaan neuvostomiehityksen jälkeen Viro julistautui uudelleen itsenäiseksi 20. elokuuta 1991, kun Neuvostoliitossa tapahtui kommunistien epäonnistunut vallankaappausyritys, ja maan nimi muutettiin Viron tasavallaksi.

Suomen ja Viron yhteistyö kaikilla elämän osa-alueilla on ollut tiivistä ja suhteet aina läheiset - myös maantieteellisesti. Tiesitkö että Helsingistä on lyhyempi matka Viron rannikolle kuin Riihimäelle? Me jaamme myös kansallislaulun: “Mu isamaa, mu õnn ja rõõm” lauletaan samaan Fredrik Paciuksen säveleen vuodelta 1848, kuin Maamme-laulu.

Bigbank Suomen sivuliike lähettää lämpimät onnittelut huomenna 100 vuotta täyttävälle Viron tasavallalle.

Bigbankin pankkijärjestelmä yksi maailman parhaista

14.1.2018

Bigbankin uusi NEST-pankkijärjestelmä on nimetty 10 maailman parhaan pankkijärjestelmän kehitystyön joukkoon. "Best Tech Overhaul Project" -kategorian voitti India Post ja erikoismaininnan sai Allied Irish Bank.

Bigbankin toimitusjohtaja Sven Raba kertoo, että kehitystyö pohjana on ollut asiakaskokemuksen parantaminen sekä tulevaisuuden kasvun mahdollistaminen. “In addition to our growth plans, NEST ensures that all of the solutions we offer are in line with the latest regulatory and reporting requirements,” he explained. “We’ve brought together all of our main information and banking technology solutions in one modern platform, and we’re making the transition to it in stages. That process started last June and will continue until 2020. The first thing we implemented was the main volume of the core system in our Finnish subsidiary back in summer.”

Raba lisää, että NEST on kehitetty katseet tulevaisuudessa. Bigbankin visio on olla suositelluin digitaalinen finanssipalvelu niissä maissa missä se toimii tällä hetkellä, sekä myös uusissa maissa mihin toiminta myöhemmin laajenee. NEST on rakennettu yhteistyössä virolaisen ohjelmistokehitysyhtiön Icefire OÜ:n kanssa.

Nyt jo järjestyksessä 18. palkintogaala järjestettiin Lontoon loistokkaassa Millenium Hotel London Mayfair -hotellissa joulukuun 13. päivänä. Banking Technology on maailmanlaajuinen fintech-sektorin johtava julkaisu, joka on palvellut pankki- ja rahoitusalaa sekä IT-ammattilaisia jo vuodesta 1984, ensin painettuna lehtenä, nykyään luonnollisesti myös netissä.

Jan Lakspere, Icefire ja Sven Raba, Bigbank

Alensimme lainakorkoa

Korot laskivat

12.1.2018

Alensimme sekä korkoja että maksuja - pysyvästi! Kyseessä ei siis ole sesonki-ALE tai muu tarjouskampanja. Haluamme aina tarjota parasta mahdollista palvelua ja sopivan kokoisia lainoja kohtuullisella korolla, koska olemme lainoihin erikoistunut pankki. Lainakorko on nyt alkaen 7,4 % mikä tarkoittaa sitä, että todellinen vuosikorko voi olla laina-ajasta ja -summasta riippuen jopa alle 10 %.

Teemme aina jokaiselle asiakkaalle henkilökohtaisen tarjouksen, joten miksi et kokeilisi laskuria vaikka heti? Lainatarjous ei velvoita sinua mihinkään. Pääset hakemukseen tästä.


Loppuvuoden aukioloajat

21.12.2017

Bigbankin asiakaspalvelu palvelee joulun ja uudenvuoden aikaan seuraavasti:

22.12. ............ klo 9-14
23.-26.12. .... suljettu
27.-29.12. .... klo 9-16.30
30.-1.1. ......... suljettu
2.1. ................ klo 9-16.30

Bigbank toivottaa asiakkailleen iloista joulunaikaa ja menestystä vuodelle 2018!

Joulun aukioloajat

Bigbank osallistui Hyvä Joulumieli -keräykseen

Bigbank osallistui Hyvä Joulumieli -keräykseen

18.12.2017

Tavaralahjojen ostamisen sijasta Bigbank päätti tänä vuonna lahjoittaa kumppaneiden joulumuistamisia varten varatut rahat Mannerheimin Lastensuojeluliiton ja Punaisen Ristin Hyvä Joulumieli -keräykseen. Keräysvaroilla hankitaan 30 000 haastavassa tilanteessa olevalle lapsiperheelle 70 euron suuruinen ruokalahjakortti, joilla he voivat ostaa ruokaa joulupöytään.

Bigbank toivottaa tämän lahjan myötä kumppaneilleen lämmintä ja rauhaisaa joulua.

Bigbank finalistien joukossa kansainvälisessä kilpailussa

30.10.2017

Banking Technology on maailmanlaajuinen fintech-sektorin johtava julkaisu, joka on palvellut pankki- ja rahoitusalaa sekä IT-ammattilaisia jo vuodesta 1984, ensin painettuna lehtenä, nykyään luonnollisesti myös netissä.

Banking Technology Awards puolestaan on vuosittainen, alansa arvostetuin kilpailu, joka keskittyy löytämään ja palkitsemaan uusia innovaatioita ja teknisiä ratkaisuja pankki- ja rahoitusalalla ympäri maailmaa. Bigbank osallistui tänä vuonna kilpailuun itse kehittämällään Nest-pankkijärjestelmällä, ja iloksemme voimme kertoa, että Bigbank on valittu kilpailun finalistien joukkoon Best Tech Overhaul Project -kategoriassa. Lisää tietoa kilpailusta ja muista finalisteista löydät täältä: https://awards.bankingtech.com/categoriespt/judged-awards/

Uusi järjestelmä Nest on otettu tänä vuonna käyttöön Suomessa ensimmäisenä Bigbankin maana, ja olemme ylpeitä voidessamme olla mukana tärkeässä kehitystyössä. Nyt jo järjestyksessä 18. palkintogaala järjestetään Lontoon loistokkaassa Millenium Hotel London Mayfair -hotellissa joulukuun 13. päivänä. Suomen sivuliike jää jännityksellä odottamaan ja pitämään peukkuja omalle suosikilleen.

Banking Technology awards 2017

Onneksi olkoon Bigbank - 25 vuotta tänään

Onneksi olkoon Bigbank - 25 vuotta tänään

22.9.2017

Päivälleen 25 vuotta sitten, vuonna 1992 Tartossa Virossa, näki päivänvalon yritys, joka nykyään tunnetaan nimellä Bigbank. Lyhenne “BIG” rekisteröitiin tavaramerkiksi vuonna 1997. Nämä kirjaimet tulevat nimestä AS Balti Investeeringute Grupp. BIG sai luottolaitoksen toimiluvan ja on toiminut Virossa syyskuusta 2005 lähtien luottolaitoksena eli pankkina. Yrityksen uudeksi toiminimeksi tuli Balti Investeeringute Grupi Pank AS.

Tähän saakka BIG-tavaramerkillä toiminut pankki otti vuonna 2008 myös Virossa ja Latviassa käyttöön yhtenäisen kansainvälisen Bigbank-tavaramerkin ja muutti toiminimensä sen mukaiseksi (Bigbank AS).

Suomen sivuliike avattiin vuonna 2009, ja Bigbank on aloittamisestaan alkaen tarjonnut suomalaisille parhaita korkoja määräaikaistalletuksille, sekä edullisesti hinnoiteltuja kulutusluottoja.

Tänään 22.9. 2017 Bigbank AS täyttää 25 vuotta ja on ylpeästi talletuksiin ja lainoihin erikoistunut eurooppalainen pankki joka toimii yhdeksässä maassa. Oma toimipiste on jo kuudessa maassa: Viro, Latvia, Liettua, Suomi, Ruotsi ja Espanja. Rajan yli -palveluita tarjotaan lisäksi Itävallassa, Saksassa ja Hollannissa. Nykyään meitä on jo yli 400, katso videoterveiset eri maista:

Toimitusjohtaja vaihtuu

31.8.2017

Bigbankin pitkäaikainen toimitusjohtaja väistyy; Kaido Saar on vetänyt Bigbank Groupin toimintaa jo 15 vuotta. Alkaen 1.9. hänen tilalleen astuu Sven Raba, Chief Financial Officer ja johtokunnan jäsen. Sven Raballa on yli 20 vuoden kokemus rahoitus- ja IT-alalta, josta 12 vuotta hallitusten ja johtokuntien jäsenenä.

Hän on opiskellut Viron korkeakoulujen lisäksi myös ulkomailla, mm. Tukholman School of Economics ja Lappeenrannan Tekninen korkeakoulu. Sven puhuu sujuvaa suomea, mikä ilahduttaa eritysesti Suomen sivuliikkeen henkilökuntaa.

Sven Raba, CEO

Uusi video julkaistu

Kesäunelmia 1

2.7.2017

Bigbank ylpeänä esittää ensimmäisen videon tulevasta sarjastamme. Tällä kertaa on pääosassa vuodenajan mukaisesti kesäunelmia ja haaveita. Unelmointi on tärkeää ja unelmia pitää olla, mutta joskus kaikkein tärkeintä on rohkeus tarttua toimeen - muuttua unelmoijasta toteuttajaksi. Keep your eye on this channel :)

Lahjoitus Uusi Lastensairaala -hankkeeseen

9.6.2017

Syntymäpäivälahjan antaminen työntekijöille on ollut yksi Bigbankin perinteistä vuosia. Tänä vuonna työntekijät päättivät lahjan sijasta antaa rahat johonkin hyväntekeväisyyteen. Kukin Bigbank-maa sai itse päättää lahjoituskohteen ja Suomen sivuliikkeessä halusimme lahjoittaa lahjarahat Uusi Lastensairaala -hankkeeseen.

Lahjoitus lastensairaalalle

Tiedotus: viivettä asiakaspalvelussa

Teemme järjestelmäpäivitystä

31.5.2017

Teemme 1.-4.6. järjestelmäpäivitystä, jonka vuoksi mahdollisuutemme vastata puhelintiedusteluihin on rajoittunut. Tämän johdosta pyydämme ottamaan yhteyttä ensisijaisesti sähköpostilla osoitteeseen info@bigbank.fi. Vastaamme kaikkiin viestihin mahdollisimman pian.

Bigbankin korot edelleen parhaat määräaikaistalletukselle

29.5.2017

Yli prosentin vuosikorot ovat talletus- ja säästötileillä yhä harvinaista herkkua, kirjoittaa Taloussanomat. Me tarjoamme parhaimmillaan jopa 2,5 % korkoa pidemmille talletuksille. Vuoden mittaisen 25 000 euron määräaikaistalletuksen tekijä saa Bigbankista 1,25 % vuosikorkoa kun kahdentoista kyselyyn osallistuneen pankin keskiarvo oli 0,27 %.

"– Totta kai hyvällä korolla on iso vaikutus, vastaa Bigbankin maajohtaja Elias Abrahamsson kysymykseen siitä, ovatko talletuskorot tuoneet pankille asiakkaita.

Bigbankilla oli viime vuonna Suomessa noin 12 000 asiakasta, ja Abrahamssonin mukaan määrä kasvaa ”melko hitaasti mutta tasaisesti”.

Bigbankin korot ovat samansuuruiset kaikille uusille asiakkaille.
– Yleinen korkotaso on niin matala, että tästä tuskin mennään enää alaspäin. Uskomme vahvasti, että pian pystymme tarjoamaan parempaa korkoa, Abrahamsson toteaa.
"

Lähde Taloussanomat 29.5.2017

Parhaat korot

Bigbank ja Radio Nova tekevät hyvää

Radio Nova 20 years

3.5.2017

Radio Nova ja myös juhlavuottaan viettävä Bigbank haluavat yhdessä auttaa tuoretta lapsiperhettä. Onko vaunut ja turvaistuin vielä hankkimatta? Vai haluaisitko mieluummin vaipat vuodeksi? Nova täyttää perjantaina 12.5.2017 20 vuotta ja haluaa jakaa juhlahetken täsmälleen 20 vuotta nuoremman tulokkaan kanssa.

Radio Novalla järjestetään 12.5. kilpailu, johon voivat osallistua kaikki sen vuorokauden aikana lapsen saaneet henkilöt. Kilpailuun voi osallistua soittamalla Radio Novan studionumeroon 0108 06000 ja kertoa vauvansa syntymästä. Kaikki vauvansa syntymästä ilmoittaneet henkilöt ovat mukana arvonnassa, johon Bigbank lahjoittaa palkinnoksi lahjakortin lastentarvikeliikkeeseen. Voittaja selviää Novan suorassa lähetyksessä puolenyön jälkeen.

Täältä löydät tarkemmat säännöt.

Lemmikit lievittävät stressiä toimistossa

17.3.2017

Tutkimusten mukaan koira toimistossa lievittää stressiä ja lisää tiimihenkeä. Bigbankin Helsingin toimistossa vierailee säännöllisesti kaksi “stressin lievittäjää": Sasha ja Pixie. Nämä kaksi suloista chihuahuaa ilahduttavat pelkällä läsnäolollaan kulkiessaan vapaasti huoneesta toiseen tervehtimässä meitä päivän mittaan ja hauskuuttamalla tempuillaan. Työnteko sujuu paremmin silmän levähtäessä edes hetken koiran innostunutta touhua katselemalla!

office dog Pixie

2017 on juhlavuosi

Bigbank 25 years

3.2.2017

Meille 2017 on juhlavuosi: Bigbank täyttää 25 vuotta. Tarina alkoi Virossa vuonna 1992 jolloin ensimmäinen konttori avattiin Tarttoon. Seuraavana vuonna Tallinna sai oman konttorin ja ennen vuosituhannen vaihdetta yritys oli kasvanut jo kaikkiin Baltian maihin.

1997 otettiin virallisesti käyttöön nimi Balti Investeeringute Grupp mistä tulee nimen osa BIG. Suomen toiminnot perustettiin vuonna 2009 ja nykyään Bigbank toimii yhdeksässä maassa tarjoten määräaikaistalletuksia ja kulutusluottoja.

Sijoitusmessut 2016

2.12.2016

Bigbank osallistui jälleen Sijoitus-Invest 2016 tapahtumaan. Kahden päivän aikana messuilla oli lähemmäs viisi tuhatta kävijää, joista kävijätutkimuksen perusteella n 80% oli miehiä – ihan vaan mielenkiintoisena yksityiskohtana.

Osastomme oli edellisten vuosien kokemuksen perusteella reilusti miehitetty ja vilkkaimpina hetkinä osastollamme oli suorastaan tungosta. Kiinnostusta tuntuu riittävän turvalliseen sijoittamiseen, vaikka määräaikaistalletusten tuotto-odotus on korkeariskisempää osakesijoittamista vaatimattomampi. Bigbankin korot ovat kuitenkin parhaimmillaan moninkertaiset perinteisten pankkien talletustilien korkoihin verrattuna.

60 dienu garantija