Ajankohtaista

Asiakaspalvelu avoinna poikkeavasti

17.12.2020

Bigbankin asiakaspalvelu palvelee joulun, uudenvuoden ja loppiaisen aikana seuraavasti:

23.12.2020.................... Klo 9-15
24.-25.12.2020 ........... Asiakaspalvelu suljettu
31.12.2020 .................... Klo 9-13
1.1.2021 .......................... Asiakaspalvelu suljettu
6.1.2021 ......................... Asiakaspalvelu suljettu
Muina aikoina palvelemme normaalisti.

Muistathan, että verkkopankissamme voit hoitaa asioitasi koska tahansa.

Hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta 2021!


Muutos Suomen kuluttajansuojalakia koskevissa säännöksissä

31.8.2020

Kuten moni on varmasti jo lukenut, Suomen kuluttajansuojalakia koskevia säännöksiä muutettiin väliaikaisesti COVID-19 -epidemian aiheuttaneen poikkeustilan vuoksi. Lakimuutoksen myötä uusille, 1.7.2020—31.12.2020 aikavälillä myönnetyille luotoille asetetaan tilapäinen 10 prosentin korkokatto. Muita luotosta perittäviä kuluja ei sääntelyn aikana nosteta.

Lakimuutoksen tarkoituksena on velallisen aseman helpottaminen sekä velkaongelmien vähentäminen epidemian aikana.

Näkemyksemme lakimuutoksesta on myönteinen. Uskomme, että muutos palvelee kaikkia osapuolia: ylivelkaantumisen hillitseminen korkokattolailla vähentää kustannuksia niin yksilön, yrityksen kuin yhteiskunnan tasolla. Tämän lisäksi näemme, että luotonmyöntäjän vastuu korostuu entisestään. Ylivelkaantumisesta aiheutuvia haittoja voidaan minimoida noudattamalla vastuullista, asiakkaan maksukykyyn perustuvaa luotonmyöntötapaa sekä poikkeustilan aikana että sen jälkeen.

Tästä syystä olemme Bigbankissa linjanneet, ettemme nosta väliaikaisen lain aikana myönnettyjen lainojen korkoja sopimuskaudella. Neuvommekin kuluttajia olemaan tarkkana hakiessaan uutta kulutusluottoa lakimuutoksen aikana. Lainaehdot ja oma maksukyky kannattaa selvittää tällöin entistä tarkemmin, sillä lakimuutos mahdollistaa poikkeustilan aikana myönnetyn lainan koron nostamisen alkuvuodesta 2021. Osa toimijoista markkinoilla tulee todennäköisesti hyödyntämään tätä mahdollisuutta.

Asiakaspalvelu avoinna poikkeavasti

18.6.2020

Bigbankin asiakaspalvelu on suljettu juhannusaattona 19.6. Palvelemme taas normaalisti maanantaina 22.6.

Muistathan, että verkkopankissamme voit hoitaa asioitasi milloin vaan.

Toivotamme kaikille iloista juhannusta!


Nyt on aika fiksata oma terassi tai parveke kuntoon!

Luo itsellesi viihtyisä kahvittelupaikka kodin parvekkeelle tai kesämökin terassille. Poimi alta kokoamamme vinkit ulkotilojen tuunausprojekteihin.

Citykodin parveke muuttuu loistavaksi ajanviettopaikaksi, kun tilankäytön miettii huolellisesti. Suosimalla kokoontaitettavia tuoleja, sekä istuttamalla parvekekukat lattian sijaan amppeleihin tai parvekekaiteisiin, luot pienestäkin parvekkeesta tilaihmeen. Parvekkeen remonttiin voit tutustua tarkemmin täältä.


Suuremmasta terassista syntyy kätevästi kesäinen olohuone. Panosta siis mukavaan sohvaan ja nojatuoleihin. Tekstiileissä kannattaa suosia ulkotiloihin sopivia kankaita, jotka kestävät Suomen kesää niin hyvässä kuin pahassakin. Tutustu terassin rakentamiseen tästä linkistä.


Remontin rahoittaminen

Remonttiin ei ole aina aikaa säästää, eikä toisaalta säästöjä välttämättä kannata käyttää remontoimiseen – rahaa on hyvä olla reservissä, ja sen voi laittaa tuottamaan korkoa esimerkiksi talletustuotteisiin tai muihin sijoituksiin. Remontin rahoittaminen vakuudettomalla kulutusluotolla on erinomainen vaihtoehto, kun haluat hajauttaa remonttisi kustannukset pienempiin eriin. Näin vapautat pääomaa muihin arjen menoihin ja helpotat talouden hallintaa. Muistathan, että remontti on aina myös investointi, joka nostaa asunnon tai kesämökin arvoa. Olipa suunnitelmissasi sitten pienen citykodin parvekkeen stailaus, tai kokonaan uuden terassin rakentaminen mökille, räätälöimme Bigbankissa juuri Sinun hankkeeseesi sopivan lainan. Mikäli projektisuunnitelmasi muuttuvat matkan varrella, voit huoletta peruuttaa lainan jopa 60 päivän ajan - täysin ilman kuluja! tutustu tästä Bigbankin remonttilainaan.


Asiakaspalvelu avoinna poikkeavasti

9.4.2020

Bigbankin asiakaspalvelu palvelee sähköpostitse kiirastorstaina klo 9.00 - 13:00. Asiakaspalvelu on suljettu pääsiäispyhinä 10.4. - 13.4.2020.

Muistathan, että verkkopankissamme voit hoitaa asioitasi milloin vaan.
Hyvää pääsiäistä!

easter eggs isolated on white background

Asiakaspalvelu avoinna poikkeavasti

23.12.2019

Säästöpossu santa hatulla

Bigbankin asiakaspalvelu palvelee joulun, uudenvuoden ja loppiaisen aikana seuraavasti:

24.-26.12.2019 ........... asiakaspalvelu suljettu
31.12.2019 .................... klo 9-13
1.1.2020 ....................... asiakaspalvelu suljettu
6.1.2020 ...................... asiakaspalvelu suljettu
Muina aikoina palvelemme normaalisti.

Muistathan, että verkkopankissamme voit hoitaa asioitasi milloin vaan.
Hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta 2020!


Positiivinen luottorekisteri - ratkaisu ylivelkaantumiseen?

25.6.2019

Positiivisesta luottorekisteristä on puhuttu Arkadianmäellä ja mediassa viime aikoina vilkkaasti. Mikäli termi on jäänyt epäselväksi, ei huolta: kerromme, mistä on kyse, ja mikä vaikutus positiivisella luottorekisterillä olisi juuri sinun elämääsi.

Tällä hetkellä henkilön luottotietoihin tulee merkintä vasta, kun kansankielellä ”luottotiedot menevät” eli henkilö saa maksuhäiriömerkinnän. Positiivisen luottorekisterin idea on, että rekisteristä näkisi reaaliaikaisesti luotonhakijan lainamäärät ja tulotiedot (lähde: Yle uutiset). Tiedot eivät olisi julkisia, eivätkä esimerkiksi naapurit tai vuokranantajat pääsisi tutkimaan tietoja.

Positiivisesta luottorekisteristä ratkaisu suomalaisten ylivelkaantumiseen

Maksuhäiriömerkintöjen määrä Suomessa on kasvussa, ja ratkaisuja tarvitaan. Pankkien sekä kaikkien lainaa myöntävien yritysten olisi pakollista katsoa rekisteristä henkilön tiedot ja päättää luoton myöntämisestä näiden tietojen valossa. Yrityksiä seuraisi rangaistus, jos luotto myönnetään tarkastamatta tietoja. Myös luoton perintäkelpoisuutta voisi rajoittaa jos henkilölle, joka on jo pahasti velkaantunut, myönnettäisiin luottoa.

Jos positiivinen luottorekisteri olisi olemassa, voisivat pankit arvioida lainanhakijoiden tilannetta entistä paremmin. Tällä hetkellä luotonhakija ilmoittaa itse tiedot lainoistaan ja tuloistaan, eikä luotonantajalla ole keinoa tarkistaa tietojen oikeellisuutta. Tästä syystä lainaa voidaan päätyä myöntämään henkilölle, jolle taloudellinen taakka nousee liian suureksi.

Hyödyt ovat suuria

Nykyään lainanmyöntäjä saa tiedon mahdollisesta ylivelkaantumisesta ainoastaan silloin, jos henkilöllä on maksuhäiriömerkintä. Tilanne on yleensä ollut huono jo kauan ennen merkinnän saamista, ja henkilölle on voitu myöntää lainaa tilanteessa, jossa hän on jo valmiiksi pahasti ylivelkaantunut. Positiivisen luottorekisterin avulla tällaisen tilanteen syntymistä ei tapahtuisi.

Positiivinen luottorekisteri ei ole mikään ainutlaatuinen erikoisuus: samanlainen systeemi on käytössä valtaosassa Euroopan maita. Se auttaisi niin luotonantajia kuin -ottajiakin, ja myös Finanssiala ry kannattaa sitä. Nykyisten arvioiden mukaan se voitaisiin ottaa käyttöön vuonna 2023.

Positiivinen luottorekisteri

Asiakaspalvelu avoinna juhannuksena

Bigbank juhannuksen aukioloajat 2019

18.6.2019

Juhannuksen aikaan asiakapalvelumme on tavoitettavissa torstaina 20.6. klo 9 - 16 ja perjantaina juhannusaattona asiakaspalvelu on suljettu. Palvelemme taas normaalisti maananantaina 24.6.

Toivotamme hauskaa mutta turvallista juhannuksenjuhlintaa ja helteistä heinäkuuta!

Asiakaspalvelu avoinna poikkeavasti

28.5.2019

Tällä viikolla asiakaspalvelu on avoinna poikkeavasti:

Keskiviikko ........... klo 9-14
Helatorstai ........... suljettu
Perjantai ............... klo 9-16.30

Toivotamme asiakkaillemme aurinkoista helatorstaita!

Helatorstaina asiakaspalvelu

Västäräkistä vähäsen, kesäautosta ei kauaakaan!

Bigbankin autolainaa kesäautoon

3.5.2019

Kesäauto tarkoitti aiemmin kotteroa, jolla ajoi juuri ja juuri pari kuukautta ennen kuin se jätti tienvarteen. Tekniikka on kehittynyt, ja nykyään käytetyn, hyväkuntoisen auton voi saada samalla rahalla kuin ennen lähestulkoon tieliikennekelvottoman auton.

Kun esimerkiksi kesätyöt kutsuvat kauempana kuin pyörämatkan päässä, voi tarve kesäautolle olla täysin perusteltu. Käytetyn auton ostamisessa on hyvä pitää mielessä muutama tärkeä asia, jotta auton saa käyttöönsä mahdollisimman nopeasti ja ongelmitta.

Onko auto poistettu talven ajaksi liikennekäytöstä?
Ajoneuvo on voitu poistaa väliaikaisesti liikennekäytöstä vero- ja vakuutusmaksujen säästämiseksi. Auton voi ottaa uudelleen käyttöön Trafin nettipalvelussa, mutta huomaathan, että auton tulee olla katsastettu. Käyttöönottoon tarvitaan verkkopankkitunnukset, auton rekisteritunnus sekä rekisteröintitodistuksen ilmoitusosassa oleva tarkistenumero.

Ovatko kaikki paperit tallessa ja kunnossa?
Niin uuden kuin käytetynkin auton mukana täytyy olla rekisteriote, luovutustodistus, käyttöohje- ja huoltokirja. Jos ostat yksityiseltä, tarkista, että myyjä on auton omistaja ja että muutenkin rekisteriotteen tiedot vastaavat todellisuutta. Huoltokirja pitäisi saada auton mukana. Siitä näet helposti, että määräaikaishuollot on tehty ajallaan, mutta se paljastaa myös, jos samaa vikaa on korjattu useasti.

Miten koeajo sujuu?
Sikaa säkissä ei kannata ostaa, kuten ei koeajamatonta autoakaan! Muista tarkastaa koeajon aikana jarrut, vilkut, ilmastointi ja auton muu toimivuus. Kannattaa sopia koeajo valoisaan aikaan – silloin voit tarkastaa myös sen, että auto on ulkoisesti siinä kunnossa kuin pitääkin.

Teetkö kauppakirjan?
Kunnollinen kauppakirja antaa sekä ostajalle että myyjälle turvaa. Kauppakirjan eli luovutuskirjan pohjan voi tulostaa netistä. Kun kaupat on tehty, muista vakuuttaa auto seitsemän päivän kuluessa. Samassa ajassa tulee tehdä myös rekisteri-ilmoitus. Tarkempia tietoja yksityisten välisestä autokaupasta ja hyödyllisiä ohjeita löydät Trafin sivuilta.

Entäpä rahoitus?
Ostaessasi yksityiseltä Bigbankin autolaina on näppärä vaihtoehto. Kaskopakkoa ei ole, ja saat auton heti omiin nimiisi. Tutustu autolainaan täällä.

Pääsiäisen aukioloajat

16.4.2019

Bigbankin asiakaspalvelu palvelee pääsiäisenä seuraavasti:

Kiirastorstai ........... klo 8-13
Pitkäperjantai ...... suljettu
20.-22.4. ................ suljettu

Toivotamme asiakkaillemme iloista pääsiäistä!

Hyvää pääsiäistä

Ympäristövastuu – mitä Bigbank tekee?

Ympäristövastuu – mitä Bigbank tekee?

22.4.2019

Tämän viikon lauantaina monet kodit, yritykset ja virastot sammuttavat valonsa tunniksi Earth Hour -tapahtuman merkeissä. Earth Hour on maailman suurin ympäristötapahtuma, ja sen järjestäjä on WWF. Valojen sammuttamisen on tarkoitus olla symbolinen valomerkki ilmaston puolesta.

Ilmastonmuutos on tosiasia, jota ei voi nykytiedon valossa kiistää. Jokainen voi kantaa kortensa kekoon ja tehdä voitavansa ympäristön hyväksi. Me Bigbankissa haluamme olla mukana hillitsemässä ilmastonmuutosta, ja palveluamme kehitetään jatkuvasti entistä ympäristöystävällisemmäksi.

Paperiton palvelu
Bigbankilla sopimukset, tarjoukset, ehdot löytyvät sähköisessä muodossa. Pyrimme siihen, että käytämme mahdollisimman vähän paperia. Kannustamme tähän myös asiakkaitamme, ja siksi suosittelemme ottamaan käyttöön e-laskun.

Etätapaamiset
Matkustamisen aiheuttamia päästöjä on helppo vähentää siirtämällä tapaamiset verkkoon tai muuten etänä tehtäväksi. Toimimme useissa Euroopan maissa, mutta vältämme turhaa matkustusta: kuuden eri maan työntekijät voivat tavata toisensa myös omissa maissaan, omien työpisteittensä ääreltä netin mahdollisuuksien avulla. Samasta syystä käytämme asiakaspalvelussa puhelinpalvelua ja sähköpostia: näin asiakkaittemme ei tarvitse liikkua esimerkiksi sopimuksen allekirjoitusta varten minnekään, vaan sekin hoituu sähköisesti.

Pienet arkipäiväiset asiat
Sanotaan, että pienistä puroista kasvaa suuri joki. Kiinnitämme joka päivä toimiston arjessa huomiota asioihin, joilla voimme tehdä toiminnastamme entistä ympäristöystävällisempää. Kierrätämme, sammutamme turhat valot ja koneet ja kannustamme työntekijöitä käyttämään julkisia kulkuvälineitä työmatkoihin.

Bigbankin toimitusjohtaja vaihtuu

19.3.2019

Yhdeksässä Euroopan maassa toimiva Bigbank on valinnut uudeksi toimitusjohtajaksi ja johtoryhmän puheenjohtajaksi Martin Läntsin. Tätä ennen Länts palveli johtoryhmän jäsenenä. Johtoryhmän muina jäseninä jatkavat Sven Raba (Head of Finance and Technology) ja Mart Veskimägi (Head of Risks). Johtoryhmän neljäntenä jäsenenä toiminut Pavels Gilodo lähti Bigbankista 28. helmikuuta.

”Martin on osoittautunut vahvaksi johtajaksi Bigbankissa”, sanoo Bigbankin hallituksen johtaja Parvel Pruunsild. ”Kun vastuita jaettiin uudelleen pankissa, hän on ottanut tehtäväkseen sivuliikkeiden johtamisen kaikissa maissa joissa operoimme, ja siksi hallitus vahvisti hänen asemansa johtoryhmän puheenjohtajana.”

”Bigbank on virolaisomistuksessa, mutta toimii kansainvälisesti ja on kehittynyt valtavasti viimeisen viiden vuoden aikana”, Länts sanoo. ”Uuden tehtävän vastaanottaminen on kunnia, ja olen kiitollinen hallituksen luottamuksesta. Olen myös kiitollinen Sven Raballe, joka on tehnyt upeaa työtä viimeisen kahden vuoden ajan. Olen hyvin iloinen siitä, että hän jatkaa johtoryhmän jäsenenä.” Länts sanoo, että pankki voi erittäin hyvin. ”Se on vahva ja tuottoisa, ja sillä on potentiaalia kasvaa yhä enemmän niin niissä yhdeksässä maassa, jossa jo toimimme, kuin uusissakin”, hän selittää. ”Olen varma, että tulevina vuosina voimme kasvaa entisestään. Olemme digitaalinen pankki, jota kehittämämme modernit järjestelmät tukevat.”

Länts on työskennellyt Bigbankissa vuoden 2013 elokuusta saakka, ja hänellä on yli 15 vuoden kokemus myynnin, markkinoinnin ja asiakashallinnan saralta useista eri yrityksistä. Bigbankissa hän on toiminut johtoryhmän jäsenenä vastaten asiakashallinasta ja tuotteesta konsernitasolla. Sitä ennen hän oli pankin Viron liiketoimintayksikön johtaja. Ennen Bigbankille tuloaan hän työskenteli Lux Express Estonia AS:ssä (2008–2012) johtaen myyntiä ja markkinointia sekä kansainvälistä tuotekehitystä. 2007–2008 hän oli Hansapankilla, vastuualueenaan nuorisolle kohdennettu myynti sekä verkkopankin lanseeraus. Läntsilla on strategisen johtamisen maisterintutkinto Tarton yliopistosta.

Martin Länts

Asiantunteva henkilöstö - kaiken A ja O!

Jatkuva koulutus on kaiken A ja O

28.2.2019

Digitaalisen oppimisen päivä Digital Learning Day on tänä vuonna helmikuun viimeinen päivä. Päivän avulla on nostettu esille esimerkiksi sitä, miten kouluissa voidaan käyttää uusia digitaalisia innovaatioita oppimisen tueksi. Me Bigbankissa haluamme kertoa siitä, miten henkilöstömme kouluttautuu – digitaaliset keinot ovat meilläkin käytössä henkilöstön ammattitaidon ylläpitämisessä ja kehittämisessä!

Alalla kuin alalla uusien asioiden oppiminen on arkipäivää, ja elinikäisen oppimisen painottaminen on kouluissakin monesti puheenaiheena. Myös pankkiala uudistuu jatkuvasti, ja se vaatii henkilöstöltä paljon. Bigbank haluaa pitää huolta siitä, että henkilöstömme osaaminen on aina parasta mahdollista tasoa. Siksi järjestämme jatkuvasti koulutuksia. Emme usko, että työntekijän pitäisi joutua huolehtimaan omasta osaamisestaan: haluamme antaa parhaan mahdollisimman tuen ja työkalut koko henkilöstöllemme.

Meillä on henkilökuntaa kuudessa eri maassa ja meitä on yli 400, ja jo senkin takia digitaalisuus on ehdoton valtti. Ilman digitaalisia keinoja koulutusten järjestäminen ei olisi mahdollista tässä mittakaavassa. Erityisesti tietoturva-asioissa panostamme jatkuvaan osaamisen päivittämiseen, ja verkossa toimivalle pankille digitaaliset keinot ovat luonnollisin tapa oppia. Tarjoamme myös mahdollisuuden osaamisen mittaamiseen vuosittain: näin työntekijäkin saa tarkkaa tietoa osaamisestaan ja siitä, missä hän voi kehittyä edelleen. Digitaaliset itseopiskelumateriaalit mahdollistavat myös sen, että työntekijämme voivat kouluttautua työn ohella.

Työnteon ja kouluttautumisen ohella täytyy pitää huolta myös jaksamisesta: siksi pidämme yhdessä hauskaa! Olemme jo aiemmin kertoneet esimerkiksi RunFest-hyväntekeväisyystapahtumaan osallistumisesta. Uskomme, että paras tapa pitää asiakkaat tyytyväisinä on tyytyväinen ja asiantunteva henkilöstö.

Hiihtolomasuunnitelmat jäissä?

17.1.2019

Kulutusluotto on yksinkertainen ja helppo tapa saada lomabudjettiin lisäystä. Loman rahoittaminen lainalla ei ole mitenkään tavatonta. Ohjelmisto- ja palveluyhtiö Tiedon viime vuonna teettämän pohjoismaisen lainabarometrin mukaan joka seitsemäs suomalainen on rahoittanut lomamatkansa lainalla. Naapurimaassamme Ruotsissa se on vieläkin yleisempää: siellä joka viides on ottanut niin sanottua lomalainaa.

Täällä meillä Suomessa vietetään ensi kuussa koulujen hiihtolomaa. Monelle perheelle se tarkoittaa irtiottoa arjesta ja lähtöä etelän lämpöön tai vaikkapa laskettelureissulle pohjoisempaan. Lomamatkan rahoittamiseen löytyy monia keinoja: säästöt ja kulutusluotot lienevät yleisimpiä tapoja.

Etenkin silloin, kun päätös lomalle lähtemisestä tulee nopeasti, voi lainan avulla tehdä lomastaan juuri sellaisen kuin haluaa. Omaan hyvinvointiin voi ja kannattaakin satsata. Kulutusluotto helpottaa myös budjetissa pysymistä esimerkiksi luottokorttiin verrattuna: kun käytössä on tietty summa, ei vahingossa pienistä ostoksista ja summista kerry seuraavasta luottokorttilaskusta yllättävän suurta.

Oli suunnitelmissasi siis äkkilähtö tai pitkään suunniteltu maailmanympärimatka, viidakkoseikkailu tai urbaani viikonloppu, Bigbankin matkalaina on kätevä: maksat koko laina-ajan samaa etukäteen sovittua kiinteän koron mukaista kuukausilyhennystä. "Kuukausierän suuruus ei muutu, eikä lainassasi ole muita kuluja! Kokeile täältä lainalaskuria - se näyttää suoraan lopullisen kuukausierän suuruuden.

Reilut laina-ajat - alle 3000 euron lainalla 36-60 kuukautta - takaavat, että saat maksuerät sovitettua taloutesi mukaan vielä matkan jälkeenkin - tai maksa nopeammin ilman lisäkuluja, ihan kuten haluat! Tämän yksinkertaisempaa ei matkan rahoitus voi enää olla.

Loman rahoitus lainalla

Joululahjarahat kasvamaan korkoa

Lahjarahat poikimaan Bigbankin talletustilille

2.1.2019

Monet vanhemmat ovat tänäkin jouluna pohtineet tuttua ongelmaa: mitä tehdä, kun lapsi on saanut lahjaksi rahaa? Etenkin hieman isompien summien kohdalla viisain ratkaisu ei välttämättä ole antaa koko rahaa lapselle vapaaseen käyttöön. Yksi vaihtoehto on sijoittaa rahat lapsen tulevaisuuteen. Kun rahan laittaa kasvamaan korkoa, voi lapsi tulevaisuudessa käyttää sen vaikkapa ajokortin maksamiseen, skootterin ostoon tai vaikka opiskeluasunnon hankintoihin. Talletusta varten ei rahaa tarvitse olla kymmeniä tuhansia, sillä jo tuhannen euron talletuksen voi laittaa kasvamaan.

Määräaikainen talletus on helppo, turvallinen ja varma tapa saada säästöille tuottoa. Bigbankilla on Suomen parhaat talletuskorot, mikä selviää esimerkiksi Kauppalehden vertailusta. Korko on parhaimmillaan 2,5 prosenttia, jos teet talletuksen 10 vuodeksi. Kahdeksanvuotiaalle tehty talletus voi siis 18-vuotispäivänä olla kasvanut ajokorttirahojen verran.

Talletussopimuksen teko on helppoa: voit täyttää talletushakemuksen milloin tahansa netissä. Myös sopimuksen allekirjoitus onnistuu sähköisesti. Kun sopimus on allekirjoitettu, voit siirtää talletuksen Bigbankille ja säästösi alkavat kasvaa.

Korko pysyy samana koko sopimusajan eli tuotto on varma. Maailman tapahtumat ja osakemarkkinoiden heilahtelut eivät siis vaikuta korkoon ja sitä kautta saamaasi tuottoon. Määräaikaisen talletuksen tekeminen on myös turvallista: Bigbankiin tehdyillä talletuksilla ja niiden koroilla on EU:n lainsäädännön määräämä 100 % suoja 100 000 euroon asti.

Kokeile laskurilla miten säästösi voivat kasvaa!

Hyvää joulua

21.12.2018

Hyvää joulua toivottaa Bigbank

Näin valitset vastuullisen lainanantajan

Näin valitset vastuullisen lainanantajan - Bigbank

26.11.2018

Pikavipeistä on tullut mediassa synonyymi lähes kaikille kulutusluotoille. Iltapäivälehdet ovat täynnä tarinoita, joissa velkakierteeseen joutunut kertoo, kuinka menetti pikavippien takia luottotietonsa ja maksukykynsä pitkiksi ajoiksi. Uskaltaako tässä enää ottaa lainaa, kun media on täynnä varoittavia esimerkkejä siitä, kuinka voi käydä?

"Kyllä uskaltaa, kunhan valitsee huolellisesti, mistä lainaa hakee", Bigbankin maajohtaja Inka Hedenstam sanoo.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) Yhteiskuntapolitiikka-lehdessä vuonna 2017 julkaistusta "Viime vuosien muutokset vakavissa velkaongelmissa. Analyysi velkomustuomioista" -tutkimuksesta käy ilmi, että luotonantoyritys oli alkuperäisvelkoja 35,8 prosentissa tuomioista vuosina 2014−2016. Pankki sen sijaan oli velkojana ainoastaan 3,4 prosentissa velkomustuomioista.

Luotonantoyritysten myöntämät vipit ovat siis yksi yleisimpiä velkomustuomioiden lähteitä, kun taas pankkilainat päätyvät paljon harvemmin oikeuden käsiteltäviksi. Nämä kaksi kuitenkin menevät usein arkikielessä ja mediassa sekaisin.

 • Read more

  "Asuntolaina on asuntolaina ja autolaina on autolaina, mutta muut niputetaan herkästi pikavipeiksi − varsinkin silloin, jos tarjoaja on muu kuin tunnettu kivijalkapankki", Hedenstam avaa.

  Pankki on vastuullinen lainanantaja


  Hedenstam kehottaakin kääntymään pienen lainan tarpeessa mieluummin pankin puoleen.

  "Pankkilaina ei ole pikavippi. Pankista voi saada pienenkin lainan, jonka todellinen vuosikorko ei silti kohoa pikavippityyliin lain sallimaan maksimiin tai jopa yli sataan prosenttiin."

  Hedenstam muistuttaa, että pikavippejä tarjoavat yritykset eivät ole pankkeja vaikka sana pankki tai Bank niiden nimessä esiintyisikin. Pikavippiyhtiöt kuuluvat yleisen kuluttajansuojan valvontaan ja niitä sitovat samat markkinointia koskevat säännöt, mutta käytännössä niiden valvonta on osoittautunut vaikeaksi. Esimerkiksi Bigbankissa törmätään aika ajoin asiakaspalautteeseen, jossa harmitellaan, miksei lainaa myönnetty. Kun tuntuu, että pikavippejä on saatu muualta ilman sen kummempia kysymyksiä.

  "Olemme vastuullinen pankki, emmekä myönnä lainaa kaikille. Arvioimme jokaisen hakijan takaisinmaksukykyä ja emme myönnä lainaa mikäli vaikuttaa siltä, että taloudellinen taakka käy liian raskaaksi. Meiltä ei siis saa pikavippejä."

  Pikavipeille on tyypillistä, että niitä kaupataan netissä. Pelkkä nettihakemus ei kuitenkaan ole vielä merkki pikavipistä, sillä nykyisin nettihakemus kuluu myös pankkien peruspalveluihin.

  Näin tunnistat pikavipin


  1. Yritys mainostaa korotonta ja kulutonta lainaa

  Se, mikä kuulostaa liian hyvältä ollakseen totta, ei yleensä ei ole totta. Pikavippiyhtiöt harrastavat toisinaan hyvinkin räikeää mainontaa.

  2. Korkoa ja kaikkia kuluja on hankala löytää lainatarjouksesta tai sopimuksesta

  Lain mukaan kuluttajalle on kerrottava helposti ymmärrettävässä muodossa lainan tärkeimmät ehdot: lainan nostosta koituva kulu, vuosikorko, mahdollinen kuukausittainen kulu sekä näitä yhdessä kuvaava todellinen vuosikorko, joka alle 2 000 € lainassa ei saa ylittää 50,5 %. Jos et löydä vähintään näitä tietoja helposti, älä ota lainaa.

  3. Takaisinmaksuaikaa on mahdollista saada enintään 90 päivää

  Pikavipeille on tyypillistä, että takaisinmaksuaika on todella lyhyt, esimerkiksi vain kolme kuukautta.

  Pikavipeille on tyypillistä, että niitä kaupataan netissä. Pelkkä nettihakemus ei kuitenkaan ole vielä merkki pikavipistä, sillä nykyisin nettihakemus kuluu myös pankkien peruspalveluihin. Tästä löydät kaikki Bigbankin lainatuotteet.

  teksti: Iidaliisa Pardalin / kuva: P.Paasilahti

Auton osto yksityiseltä?

16.11.2018

Jos ostat auton yksityishenkilöltä, muutama tärkeä asia kannattaa pitää mielessä:

Tarkista, että paperit ovat kunnossa. Auton mukana täytyy olla rekisteriote, luovutustodistus, käyttöohje- ja huoltokirja.

Tarkista, että myyjä on auton omistaja ja että rekisteriotteen tiedot vastaavat todellisuutta. Omistajatiedot voi nykyään katsoa myös netissä - ne saa rekisteritunnuksella Trafin sivuilta. Huoltokirja pitäisi saada auton mukana. Siitä näet helposti, että määräaikaishuollot on tehty ajallaan, mutta se paljastaa myös jos samaa vikaa on korjattu useasti.

Sikaa säkissä ei kannata ostaa, kuten ei koeajamatonta autoakaan! Muista tarkastaa koeajon aikana jarrut, vilkut, ilmastointi ja auton muu toimivuus. Kannattaa sopia koeajo valoisaan aikaan – silloin voit tarkastaa myös sen, että auto on ulkoisesti siinä kunnossa kuin pitääkin.

Kunnollinen kauppakirja antaa sekä ostajalle että myyjälle turvaa. Kauppakirjan eli luovutuskirjan pohjan voi tulostaa netistä. Kun kaupat on tehty, muista vakuuttaa auto seitsemän päivän kuluessa. Samassa ajassa tulee tehdä myös rekisteri-ilmoitus. Tarkempia tietoja yksityisten välisestä autokaupasta ja hyödyllisiä ohjeita löydät Trafin sivuilta.

Entäpä rahoitus? Ostaessasi yksityiseltä Bigbankin autolaina on näppärä vaihtoehto. Kaskopakkoa ei ole, ja saat auton heti omiin nimiisi. Tutustu autolainaan täällä!

Bigbankin autolaina yksityisten väliseen kauppaan

Bigbankin turvallisuusvinkki: Näin tunnistat huijausviestin

Bigbankin turvallisuusvinkki: varo huijausviestiä

15.10.2018

Netissä liikkuu erilaisia huijausviestejä, joiden tarkoitus on päästä käsiksi henkilökohtaisiin tietoihisi. Viestejä voi tulla sähköpostitse tai tekstiviestillä.

Mistä sitten tietää, onko viesti huijaus vai aito? Muista, että Bigbank ei koskaan kysy sähköpostitse yksityisiä tietojasi, kuten pankkitunnuksia. Sähköpostitse ei koskaan kannata antaa pankki- tai henkilötietoja vastauksena mihinkään viestiin. Pankit eivät kysele niitä sähköpostitse, eikä niin tee myöskään poliisi, verovirasto tai mikään muukaan viranomainen.

Huijausviestissä voi olla myös epämääräisiä linkkejä. Niitä ei pidä koskaan avata, sillä linkkiä klikkaamalla tietokoneelle voidaan ladata viruksia ja haittaohjelmia. Sama pätee liitetiedostoihin: avaa liitetiedostoja vain, jos olet varma siitä, että lähettäjä on turvallinen taho.

Mikään palveluntarjoaja ei myöskään koskaan kysy sähköpostilla käyttäjätunnuksia ja salasanoja. Viesteissä voidaan myös tarjota jotain, mikä kuulostaa liian hyvältä ollakseen totta: esimerkiksi ilmaisia puhelimia tai lahjakortteja. Myös epämääräisten laskujen kohdalla hälytyskellojen on hyvä soida.

Mitä huijausviestille sitten tulisi tehdä? Ei yhtään mitään! Älä vastaa viestiin, avaa linkkejä tai lähetä viestiä kenellekään eteenpäin. Poista viesti reagoimatta siihen mitenkään. Siten voit varmistaa, ettei sen mahdollisesti sisältämiä haittaohjelmia tule vahingossakaan jälkeenpäinkään imuroitua koneelle. Jos olet epävarma Bigbankista tulleen viestin aitoudesta, voit aina soittaa asiakaspalveluun ja tarkistaa asian.

Syyskampanja: avausmaksu 0€

3.9.2018

Hyviä uutisia nyt myös laina-asiakkalle: tarjoamme kaikki lainat syyskuun ajan ilman avausmaksua. Kaikkien lainojen avausmaksu siis 0 euroa kun haet lainan Bigbankin hakemuksella. Korkohan on edelleen huippuedullinen - alkaen 4,68 % lainatyypistä riippuen. Tutustu lainohin täällä ja jätä hakemus, niin saat aina alimman mahdollisen koron ja lainasi ilman avausmaksua.

Avausmaksu 0€ syyskuun ajan Bigbankin lainoille

RunFest Helsinki 2018

Bigbank osallistui taas RunFestiin

31.8.2018

Bigbankin henkilökunta osallistui taas tänä vuonna RunFestiin. Se on maanlaajuinen työhyvinvointi- ja hyväntekeväisyystapahtuma yrityksille, jossa kerättävät varat lahjoitetaan yritysten itse valitsemille hyväntekeväisuuskohteille. Tapahtuman liikunnallinen osuus on puolimaratonin mittainen viestijuoksu, jonka voi suorittaa yhdessä tai peräkkäin, juosten ja kävellen – jokainen tiimi oman kuntonsa ja tyylinsä mukaan. Luonnollisesti myös paras tiimiasu palkitaan.

Keräämämme hyväntekeväisyyspotti menee jälleen Aamu Suomen Lasten Syöpäsäätiölle, kuten viimekin vuonna. Viime vuonnahan joukkueemme voitti ykkössijan kategoriassa Paras viestikapula (= miehenkorkuinen puhallettava palmu!) Tänä vuonna tiimi juoksi yhdessä, kukin 4,2 km osuutensa kantaen jättimäistä pehmokoiraa – ei mikään helppo tehtävä mutta tiimi suoriutui siitä huippuhienosti noin 25 minuutissa.
GO BIGBANK RUNNERS!

Talletuskorot entistä paremmat

15.8.2018

Hyviä uutisia säästäjille: Bigbank paransi erityisesti lyhyempien talletusten korkoja. Nyt on mahdollista saada 2% tuotto jo kolmen vuoden määräaikaissopimuksella! Varojaan ei tarvitse enää sitoa pitkiksi ajoiksi saadakseen markkinoiden parasta talletuskorkoa.

Lue lisää määräaikaistalletusten kaikista koroista ja mieti millainen jakso sopisi sinulle parhaiten. Määräaikaistalletus on huoleton ja turvallinen tapa laittaa säästöt poikimaan. Ei tarvitse vahtia osakemarkkinoiden heilahteluita, ja säästöjään ei voi menettää.

Bigbank on toiminut Suomessa vuodesta 2009 pankkilisenssillä, ja sen talletuksia suojaa EU:n mukainen talletussuoja 100 000 euroon asti.

Parhaat korot määräaikaistalletukselle Bigbankista

Juhannuksen aukioloajat

Juhannus 2018 Bigbank

15.6.2018

Juhannus aiheuttaa poikkeuksen aukioloaikoihin: Asiakaspalvelu on juhanusviikolla avoinna torstaihin klo 14 asti, ja seuraavan kerran maanantaina 25.6. normaalisti alkaen klo 9

Lainahakemuksen voit jättää normaalisti myös tänä aikana, ja saat vastauksen heti.

Tiedotus asiakaspalvelun aukioloajoista

24.5.2018

Asiakaspalvelu on loppuviikosta avoinna poikkeuksellisiin aikoihin henkilökunnan koulutuksen vuoksi. Puhelinlinjat sulkeutuvat torstaina 24.5. klo klo 14 ja avautuvat taas perjantaina klo 10.

Lainahakemuksen voit jättää normaalisti myös tänä aikana, ja saat vastauksen heti.

Hyvää pääsiäistä

Yleinen tietosuoja-asetus 25.5.2018

GDPR in Bigbank

4.5.2018

Bigbank on pankki, ja tietosuoja on aina ollut keskeinen osa pankkitoimintaamme. Tietosuoja ja asiakkaan luottamus ovat toimintamme ehdoton edellytys. Sen puolesta mikään ei ole muuttumassa toukokuun lopussa.

Uutta EU:n yleistä tietosuoja-asetusta (General Data Protection Regulation: GDPR) aletaan soveltaa 25.5.2018 kaikissa henkilötietoja käsittelevissä yrityksissä ja organisaatioissa. Uudella asetuksella halutaan painottaa entistä vahvemmin asiakkaan oikeutta päättää omista tiedoistaan ja omien henkilötietojensa käsittelystä.

Bigbank päivittää 25.05.2018 asiakastietojen käsittelyä koskevat periaatteet ja pankin yleiset ehdot jotta henkilötietojen käsittelyä koskeva toiminta olisi avoimempaa, voit olla tietoinen siitä, mitä henkilökohtaisia tietoja pankki kerää ja miten tietoja käytetään, sekä tiedät mitä oikeuksia sinulla on liittyen henkilötietojesi käsittelyyn.

Tutustu päivitettyihin asiakastietojen käsittelyä koskeviin periaatteisiin ja pankin yleisiin ehtoihin täällä.

GDPR:n myötä tehdyt muutokset eivät vaikuta asiakkuuteen tai nykyisten palveluiden käyttöön mitenkään.

Haastattelu: Vastuullinen luotonanto kasvavan kulutusluottoliiketoiminnan perustana

26.4.2018

Uraliikkeitä autoalalta pankkiin ja Suomesta Tallinnaan

Inka Hedenstam on Bigbankin 25-vuotisen historian ensimmäinen naismaajohtaja. Rahoitusalalta monipuolista kokemusta ja tietotaitoa kerännyt Inka aloitti uransa saksalaisen autovalmistaja BMW:n talouspuolella. Hedenstam kuvailee, kuinka talousosastolla työskentely antoi monipuolisen pohjan rahoitusmaailman oppimiseen, sillä osastolla näkyy koko yrityksen toiminta: “Jos tekee jotain, niin se näkyy luvuissa”. Talouspuolelta Hedenstam siirtyi asiakaspalvelun kehitystehtäviin ja myöhemmin kouluttamaan myyjiä kentälle. Nordea Rahoituksen ostaessa yrityksen liiketoiminnan siirtyi hän ensiksi hetkeksi Nordealle kehityspäälliköksi, mutta jatkoi pian matkaansa liiketoimintakonsultiksi Banqsoftille.

Banqsoftilla Hedenstamin kokemus monipuolistui entisestään, kun asiakkaina toimivat monet tunnetut rahoitusyhtiöt. Yksi näistä projekteista vei Hedenstamin vuodeksi myös Tukholmaan: “Pääsi näkemään ei-suomalaisesta näkökulmasta, miten hommia hoidetaan”.

 • Read more

  Tukholman jälkeen Hedenstam toimi osakkaana yrityksessä, joka toimi osamaksu-alalla yhteistyössä OP:n kanssa, kunnes hän näki ilmoituksen Bigbankin myyntitiimin vetäjän paikasta Tallinnassa. Muutaman viikon varoitusajalla Hedenstam löysi uuden kotinsa Virosta. Kun Suomen toiminta siirrettiin Tallinnasta Helsinkiin Hedenstamin työskenneltyä siellä puolitoista vuotta, siirtyi hän ensin asiakaspalvelun johtoon ja myöhemmin maajohtajaksi.

  Infrastruktuuri Suomessa edellä, pankit perässän

  Luottomarkkinoissa siirrytään yhä enemmän online-vetoiseen toimintaan, ja Suomi ja muut Pohjoismaat ovat olleet muutoksessa aikaisin mukana. Hedenstam pohtii syiksi tähän Suomen edelläkävijä-asemaa kännyköiden saralla. Täältä löytyvät 3G- ja 4G-verkot ja kouluissa lapsia opetetaan käyttämään digi-laitteita. Jopa hallitus on todennut, että kaikilla pitäisi olla mahdollisuus käyttää internetiä. “On luotu sellaiset mahdollisuudet, että palvelut on saatavilla 24/7”, Hedenstam tarkentaa.

  Parannettavaa toki yhä löytyisi, ja esimerkki löytyykin Hedenstamille tutusta Virosta, missä elektroninen henkilöllisyys on omaa luokkaansa. Eestiläisen identiteetin hankkiminen toimi Hedenstamin mukaan helposti, ja tunnistautuminen oman henkilökortin ja elektronisen sirun kautta on helppoa, sillä sitä käytetään joka paikassa.

  Perinteisten pankkien mobiilipalveluiden kehittäminen on ollut hitaampaa, vaikka nettipankit ovat olleet yleisessä käytössä jo parikymmentä vuotta. Kulutusluottoihin keskittyville rahoitusyhtiöille tehokas siirtyminen nettiin on helpompaa: “Kun on se yksi tuote, jota firmat myy monelta kantilta, sitä on helpompi kehittää”.

  “Kuka räväyttää jotain tosi ekstraa?”

  “Tuskin palataan enää vanhaan maailmaan, jossa olisi konttoreita jossa ihmiset käyvät henkilökohtaisesti”, Hedenstam pohtii finanssimaailman murroksesta. “Nyt eletään välivaihetta, että on nettipankit ja mobiilipalveluita. Kuka sitten räväyttää jotain tosi ekstraa, että saadaan kaikki palvelut? Jos ajattelen esimerkiksi omaa päivittäisasiointipankkiani, niin eihän siellä mobiilissa ole vielä kaikki palvelut saatavilla”. Erilaiset finanssiteknologian yritykset edistävät markkinoiden muutosta monesta suunnasta, mutta kunnon jysäys vielä puuttuu.

  Nopeus on valttia, samoin kuin saatavuus

  Kulutusluotoilla onkin omat valttinsa perinteisiin pankkeihin nähden, ja kenties tärkein näistä on nopeus. Erilaisten tietorekisterien käyttöönotto mahdollistaa sen, että kulutusluottoa voi hakea helposti netin kautta. Tietorekisterin ansiosta maksukyvyn tarkastaminen ja luottopäätöksen antaminen käy nopeasti.

  Nettipalveluiden saatavuus on myös vahva kilpailuvaltti. Rahoitusalan lakko toi työaikakiistan vahvasti esille perinteisessä pankkitoiminnassa, mutta internetissä samanlaista ongelmaa ei ole. “Vaikka lainaa ei aina myönnetäkään viikonloppuisin, menee prosessi kuitenkin koko ajan eteenpäin eli palvelu on periaatteessa auki koko ajan.”

  Asiakkaan ja henkilökunnan hyvinvointi on osa vastuullista luotonantoa

  Vakuudettomien kulutusluottojen markkinat ovat olleet Suomessa kovassa kasvussa viime vuosina. Suomen Pankin tilastot kertovat kasvavista lainasummista ja pitenevistä laina-ajoista, kun taas Finanssivalvonta on huolissaan isojen lainasummien myöntämisestä yhä löysemmin luottokriteerein. Kasvavat markkinat vaativat yhä vastuullisempaa luotonantoa.

  Pankin pitää aina varmistaa asiakkaan maksukyky ennen luoton antamista. Hedenstam on kuitenkin huolissaan kulutusluottomarkkinoilla tapahtuvasta luottoehtojen löysentämisestä: “On tarjoajia, jotka tarjoavat jopa kymppitonnin ilman palkkakuittia, ja se on aika riskaabelia”.

  “Kuluttajan pitää voida hyvin”, Hedenstam kertoo. Vastuullisen luotonantajan täytyy pitää huolta, että asiakas ei ylivelkaannu, minkä takia kaikki hakijat eivät lainaa saakaan. Hylätyn luottopäätöksen lopuksi Bigbank kertoo aina asiakkaalle, miksi lainaa ei tällä kertaa saatukaan. Kulutusluottomarkkinoilla käytäntö ei ole itsestäänselvyys.

  Kokonaisvaltaiseen vastuullisuuteen kuuluu myös henkilökunnan hyvinvoinnin varmistaminen. Kulutusluotto-alalla perintä on osa työtä, ja esimerkiksi puhelinpalvelussa työskentelevät kuulevat paikoittain surullisiakin tarinoita. “Meille on tärkeää, että henkilökunta pystyy suhtautumaan niihin objektiivisesti”, toteaa Hedenstam.

  Bigbank ei ole unohtanut vastuullisuudessa ympäristöäkään. Kaikki hoidetaan digitaalisesti, ja toimisto on täysin paperiton.

  Kulutusluoton hakulomake ohjaa vastuulliseen luotonottoon

  Kun luottoa haetaan netissä, täytyy hakulomakkeen toimia ja omalla tavallaan rohkaista vastuulliseen luotonottoon. Hedenstam kertoo, että Bigbank kysyy asiakkaalta esimerkiksi lainan käyttötarkoitusta – otetaanko lainaa huvikäyttöön, vai investoidaanko keittiöremonttiin? “Lainaa on paljon kivempi maksaa myös takaisin, kun se on käytetty järkevään toimintaan.”

  Vaikka asiakkaan maksukyky tarkistetaan erilaisten rekisterien kautta, täytyy asiakkaan silti itse listata tulonsa ja menonsa. Näin kehotetaan asiakasta katsomaan omaa maksukykyään uudestaan, ja tulojen ja menojen epäsuhtaisuus tulisi huomata viimeistään tässä vaiheessa hakuprosessia. “Siinä asiakas ehkä pohtii, että pystynkö vielä maksamaan tästä kulutusluotosta”, Hedenstam miettii.

  Luottamus nousee selkeästä ja hyvin toimivasta asiakaskokemuksesta

  Bigbankin etu kulutusluottomarkkinoilla on sen historia. Pankilla on ollut pankkitoimilupa sen toiminnan alusta alkaen, mikä on herättänyt luottamusta kuluttajissa – kyseessä ei ole pelkkä luottoihin erikoistunut rahoitusyhtiö vaan myös talletukset ovat tärkeä osa pankin toimintaa. Vanhat asiakkaat ovat voineet seurata pankin posiitivista kehitystyötä luottojen suuntaan.

  “Viime kesänä otimme uuden pankkijärjestelmän käyttöön, mikä sai maininnan maailman kymmenen parhaan pankkijärjestelmän kehitystyön joukossa”, Hedenstam kertoo ylpeänä. Järjestelmän kehitys jatkuu edelleen, ja asiakaskokemuksen parantaminen on yritykselle tärkeää.

  Kulutusluotto-asiakaskunta kuitenkin kaipaa erityisesti mahdollisuutta nopeaan ja selkeään luotonantoon, sillä he tietävät mitä haluavat. “Lainaehdot on selkeästi selitetty, niin siinä ei ole mitään ihmeellistä.”

  Inka Hedenstamin vinkit menestykseen

  “Tärkein on se, että uskoo itseensä”, Hedenstam avaa. Baltialaisessa kulttuurissa naisjohtajaksi nouseminen ei ole helpointa, eikä esimerkiksi henkilökuntakaan halua aina naisjohtajia. Silloin usko omiin tekemisiin on erityisen tärkeää.

  Hedenstam listaa seuraavaksi haasteet avaimena menestykseen: “Niitä pitää uskaltaa ottaa vastaan. Joskus on tullut tehtyä mokia, mutta niistä olen oppinut”. Joskus haasteisiin vastaaminen vaatii tiettyä impulsiivisuutta ja valmiutta sopeutumaan, kuten Hedenstam itse koki saadessaan työpaikan Tallinnasta muutaman viikon varoitusajalla. Ei kannata jäädä miettimään.

  “Kun haaste tulee eteen niin pistetään hommat hoitumaan!” Hedenstam tiivistää. Tallinnassa vietetyn puolentoista vuoden jälkeen hän on taas Helsingissä, “sata risteilyä rikkaampana”.


  Women in Disruptive Finance -juttusarjassa VertaaEnsin.fin toimitusjohtaja Jussi Valsta haastattelee finanssialan johtotehtävissä olevia naisia ja tutustuu heidän mielenkiintoisiin urapolkuihinsa sekä näkemyksiinsä digitaalisten palveluiden ja kanavien roolista rahoitusalan murroksessa.

  VertaaEnsin.fi on Suomen johtava rahoitustuotteiden markkinapaikka, jonka kautta kuluttajat saavat tietoa eri rahoitustuotteista ja -palveluista ja voivat puolueettomasti vertailla lainoja, luottokortteja, säästötilejä sekä pankkipalvelupaketteja.

Inka Hedenstam, Bigbank Suomen maajohtaja

WOW mikä työpaikka!

WOW mikä työpaikka

15.3.2018

Bigbank kokoaa kaikki työntekijänsä kerran vuodessa yhteen. Vuosi sitten Riikassa juhlistimme Bigbankin 25-vuotista taivalta, ja tänä vuonna matkustimme Tallinnaan, missä Kulttuurikeskus Kultuurikatel oli varattu yksinomaan meidän käyttöömme koko päiväksi ja illaksi. Vuoden 2018 aihe oli hieman arkisempi kuin juhlavuosi, mutta ei yhtään vähemmän innostava: WOW eli way of working.

Bigbankissa vastuullisuus on isossa roolissa sekä sisään että ulospäin, ja huolenpito ulottuu yhtä lailla omiin työntekijöihin kuin asiakkaisiin. Bigbank WOW on yhdistelmä vau-tason asiakaspalvelua ja mukavaa fiilistä töissä, turvallista ja motivoivaa työympäristöä.

Seminaaripäivän aikana kuultiin puheita, palkittiin ansioituneita kollegoita sekä päästiin myös itse oppimaan ja kehittämään uutta. Work shopeissa keskityttiin mm sellaisiin aiheisiin kuin tietoturva ja salasanat, millaisesta käytöksestä hyvä työyhteisö rakentuu, sekä miten ylitetään asiakaslupaus. Lopuksi kokoonnuimme kuuntelemaan inspiroivaa esitelmää, jonka piti meille ohjelmointiyhteisö Rails Girlsin perustaja ja kirjailija Linda Liukas: “No maps, only compasses”. Puheiden jälkeen meitä odotti herkullinen seisova pöytä ja kylmät juomat, ja ilta jatkui viihteen ja elävän musiikin merkeissä vielä pitkään.

Videossa voit kurkistaa seminaaripäivään:

Pääsiäisen aukioloajat

28.3.2018

Asiakaspalvelu on avoinna kiirastorstaina 29.3. klo 14 asti. Seuraavan kerran asiakaspalvelu on tavoitettavissa tiistaina 3.4.2018.

Lainahakemuksen voit jättää normaalisti myös pääsiäisen aikaan, ja saat vastauksen heti.

Toivotamme asiakkaillemme rauhallista ja aurinkoista pääsiäisen aikaa!

Hyvää pääsiäistä

Ilusat sünnipäeva, 100-aastane Eesti!

Viro 100 vuotta

23.2.2018

Autonominen Viro julistautui itsenäiseksi samassa poliittisessa myllerryksessä kuin Suomikin, ensimmäisen maailmansodan jaloissa. Mutta itsenäisyys kesti ensimmäisellä kerralla vain vuorokauden.

Sunnuntaina helmikuun 24. päivänä julkaistiin kaikille vironmaan kansoille manifesti, jossa Viro julistettiin historiallisten rajojensa sisällä itsenäiseksi. Sinimustavalkoinen lippu nostettiin torninhuippuun Toompeanmäellä. Mutta jo maanantaina saksalaiset olivat saavuttaneet Tallinnan, ja lippu vaihtui mustapunakeltaiseen.

Saksan nopea eteneminen pakotti Venäjän neuvottelupöytään vuonna 1920. Rauhansopimuksessa ei kuitenkaan määritelty Baltian maiden itsenäisyyttä, toisin kuin esimerkiksi Suomen itsenäisyys.

Pitkän ja raskaan neuvostomiehityksen jälkeen Viro julistautui uudelleen itsenäiseksi 20. elokuuta 1991, kun Neuvostoliitossa tapahtui kommunistien epäonnistunut vallankaappausyritys, ja maan nimi muutettiin Viron tasavallaksi.

Suomen ja Viron yhteistyö kaikilla elämän osa-alueilla on ollut tiivistä ja suhteet aina läheiset - myös maantieteellisesti. Tiesitkö että Helsingistä on lyhyempi matka Viron rannikolle kuin Riihimäelle? Me jaamme myös kansallislaulun: “Mu isamaa, mu õnn ja rõõm” lauletaan samaan Fredrik Paciuksen säveleen vuodelta 1848, kuin Maamme-laulu.

Bigbank Suomen sivuliike lähettää lämpimät onnittelut huomenna 100 vuotta täyttävälle Viron tasavallalle.

Bigbankin pankkijärjestelmä yksi maailman parhaista

14.1.2018

Bigbankin uusi NEST-pankkijärjestelmä on nimetty 10 maailman parhaan pankkijärjestelmän kehitystyön joukkoon. "Best Tech Overhaul Project" -kategorian voitti India Post ja erikoismaininnan sai Allied Irish Bank.

Bigbankin toimitusjohtaja Sven Raba kertoo, että kehitystyö pohjana on ollut asiakaskokemuksen parantaminen sekä tulevaisuuden kasvun mahdollistaminen. “In addition to our growth plans, NEST ensures that all of the solutions we offer are in line with the latest regulatory and reporting requirements,” he explained. “We’ve brought together all of our main information and banking technology solutions in one modern platform, and we’re making the transition to it in stages. That process started last June and will continue until 2020. The first thing we implemented was the main volume of the core system in our Finnish subsidiary back in summer.”

Raba lisää, että NEST on kehitetty katseet tulevaisuudessa. Bigbankin visio on olla suositelluin digitaalinen finanssipalvelu niissä maissa missä se toimii tällä hetkellä, sekä myös uusissa maissa mihin toiminta myöhemmin laajenee. NEST on rakennettu yhteistyössä virolaisen ohjelmistokehitysyhtiön Icefire OÜ:n kanssa.

Nyt jo järjestyksessä 18. palkintogaala järjestettiin Lontoon loistokkaassa Millenium Hotel London Mayfair -hotellissa joulukuun 13. päivänä. Banking Technology on maailmanlaajuinen fintech-sektorin johtava julkaisu, joka on palvellut pankki- ja rahoitusalaa sekä IT-ammattilaisia jo vuodesta 1984, ensin painettuna lehtenä, nykyään luonnollisesti myös netissä.

Jan Lakspere, Icefire ja Sven Raba, Bigbank

Alensimme lainakorkoa

Korot laskivat

12.1.2018

Alensimme sekä korkoja että maksuja - pysyvästi! Kyseessä ei siis ole sesonki-ALE tai muu tarjouskampanja. Haluamme aina tarjota parasta mahdollista palvelua ja sopivan kokoisia lainoja kohtuullisella korolla, koska olemme lainoihin erikoistunut pankki. Lainakorko on nyt alkaen 7,4 % mikä tarkoittaa sitä, että todellinen vuosikorko voi olla laina-ajasta ja -summasta riippuen jopa alle 10 %.

Teemme aina jokaiselle asiakkaalle henkilökohtaisen tarjouksen, joten miksi et kokeilisi laskuria vaikka heti? Lainatarjous ei velvoita sinua mihinkään. Pääset hakemukseen tästä.


Loppuvuoden aukioloajat

21.12.2017

Bigbankin asiakaspalvelu palvelee joulun ja uudenvuoden aikaan seuraavasti:

22.12. ............ klo 9-14
23.-26.12. .... suljettu
27.-29.12. .... klo 9-16.30
30.-1.1. ......... suljettu
2.1. ................ klo 9-16.30

Bigbank toivottaa asiakkailleen iloista joulunaikaa ja menestystä vuodelle 2018!

Joulun aukioloajat

Bigbank osallistui Hyvä Joulumieli -keräykseen

Bigbank osallistui Hyvä Joulumieli -keräykseen

18.12.2017

Tavaralahjojen ostamisen sijasta Bigbank päätti tänä vuonna lahjoittaa kumppaneiden joulumuistamisia varten varatut rahat Mannerheimin Lastensuojeluliiton ja Punaisen Ristin Hyvä Joulumieli -keräykseen. Keräysvaroilla hankitaan 30 000 haastavassa tilanteessa olevalle lapsiperheelle 70 euron suuruinen ruokalahjakortti, joilla he voivat ostaa ruokaa joulupöytään.

Bigbank toivottaa tämän lahjan myötä kumppaneilleen lämmintä ja rauhaisaa joulua.

Bigbank finalistien joukossa kansainvälisessä kilpailussa

30.10.2017

Banking Technology on maailmanlaajuinen fintech-sektorin johtava julkaisu, joka on palvellut pankki- ja rahoitusalaa sekä IT-ammattilaisia jo vuodesta 1984, ensin painettuna lehtenä, nykyään luonnollisesti myös netissä.

Banking Technology Awards puolestaan on vuosittainen, alansa arvostetuin kilpailu, joka keskittyy löytämään ja palkitsemaan uusia innovaatioita ja teknisiä ratkaisuja pankki- ja rahoitusalalla ympäri maailmaa. Bigbank osallistui tänä vuonna kilpailuun itse kehittämällään Nest-pankkijärjestelmällä, ja iloksemme voimme kertoa, että Bigbank on valittu kilpailun finalistien joukkoon Best Tech Overhaul Project -kategoriassa. Lisää tietoa kilpailusta ja muista finalisteista löydät täältä: https://awards.bankingtech.com/categoriespt/judged-awards/

Uusi järjestelmä Nest on otettu tänä vuonna käyttöön Suomessa ensimmäisenä Bigbankin maana, ja olemme ylpeitä voidessamme olla mukana tärkeässä kehitystyössä. Nyt jo järjestyksessä 18. palkintogaala järjestetään Lontoon loistokkaassa Millenium Hotel London Mayfair -hotellissa joulukuun 13. päivänä. Suomen sivuliike jää jännityksellä odottamaan ja pitämään peukkuja omalle suosikilleen.

Banking Technology awards 2017

Onneksi olkoon Bigbank - 25 vuotta tänään

Onneksi olkoon Bigbank - 25 vuotta tänään

22.9.2017

Päivälleen 25 vuotta sitten, vuonna 1992 Tartossa Virossa, näki päivänvalon yritys, joka nykyään tunnetaan nimellä Bigbank. Lyhenne “BIG” rekisteröitiin tavaramerkiksi vuonna 1997. Nämä kirjaimet tulevat nimestä AS Balti Investeeringute Grupp. BIG sai luottolaitoksen toimiluvan ja on toiminut Virossa syyskuusta 2005 lähtien luottolaitoksena eli pankkina. Yrityksen uudeksi toiminimeksi tuli Balti Investeeringute Grupi Pank AS.

Tähän saakka BIG-tavaramerkillä toiminut pankki otti vuonna 2008 myös Virossa ja Latviassa käyttöön yhtenäisen kansainvälisen Bigbank-tavaramerkin ja muutti toiminimensä sen mukaiseksi (Bigbank AS).

Suomen sivuliike avattiin vuonna 2009, ja Bigbank on aloittamisestaan alkaen tarjonnut suomalaisille parhaita korkoja määräaikaistalletuksille, sekä edullisesti hinnoiteltuja kulutusluottoja.

Tänään 22.9. 2017 Bigbank AS täyttää 25 vuotta ja on ylpeästi talletuksiin ja lainoihin erikoistunut eurooppalainen pankki joka toimii yhdeksässä maassa. Oma toimipiste on jo kuudessa maassa: Viro, Latvia, Liettua, Suomi, Ruotsi ja Espanja. Rajan yli -palveluita tarjotaan lisäksi Itävallassa, Saksassa ja Hollannissa. Nykyään meitä on jo yli 400, katso videoterveiset eri maista:

Toimitusjohtaja vaihtuu

31.8.2017

Bigbankin pitkäaikainen toimitusjohtaja väistyy; Kaido Saar on vetänyt Bigbank Groupin toimintaa jo 15 vuotta. Alkaen 1.9. hänen tilalleen astuu Sven Raba, Chief Financial Officer ja johtokunnan jäsen. Sven Raballa on yli 20 vuoden kokemus rahoitus- ja IT-alalta, josta 12 vuotta hallitusten ja johtokuntien jäsenenä.

Hän on opiskellut Viron korkeakoulujen lisäksi myös ulkomailla, mm. Tukholman School of Economics ja Lappeenrannan Tekninen korkeakoulu. Sven puhuu sujuvaa suomea, mikä ilahduttaa eritysesti Suomen sivuliikkeen henkilökuntaa.

Sven Raba, CEO

Uusi video julkaistu

Kesäunelmia 1

2.7.2017

Bigbank ylpeänä esittää ensimmäisen videon tulevasta sarjastamme. Tällä kertaa on pääosassa vuodenajan mukaisesti kesäunelmia ja haaveita. Unelmointi on tärkeää ja unelmia pitää olla, mutta joskus kaikkein tärkeintä on rohkeus tarttua toimeen - muuttua unelmoijasta toteuttajaksi. Keep your eye on this channel :)

Lahjoitus Uusi Lastensairaala -hankkeeseen

9.6.2017

Syntymäpäivälahjan antaminen työntekijöille on ollut yksi Bigbankin perinteistä vuosia. Tänä vuonna työntekijät päättivät lahjan sijasta antaa rahat johonkin hyväntekeväisyyteen. Kukin Bigbank-maa sai itse päättää lahjoituskohteen ja Suomen sivuliikkeessä halusimme lahjoittaa lahjarahat Uusi Lastensairaala -hankkeeseen.

Lahjoitus lastensairaalalle

Tiedotus: viivettä asiakaspalvelussa

Teemme järjestelmäpäivitystä

31.5.2017

Teemme 1.-4.6. järjestelmäpäivitystä, jonka vuoksi mahdollisuutemme vastata puhelintiedusteluihin on rajoittunut. Tämän johdosta pyydämme ottamaan yhteyttä ensisijaisesti sähköpostilla osoitteeseen info@bigbank.fi. Vastaamme kaikkiin viestihin mahdollisimman pian.

Bigbankin korot edelleen parhaat määräaikaistalletukselle

29.5.2017

Yli prosentin vuosikorot ovat talletus- ja säästötileillä yhä harvinaista herkkua, kirjoittaa Taloussanomat. Me tarjoamme parhaimmillaan jopa 2,5 % korkoa pidemmille talletuksille. Vuoden mittaisen 25 000 euron määräaikaistalletuksen tekijä saa Bigbankista 1,25 % vuosikorkoa kun kahdentoista kyselyyn osallistuneen pankin keskiarvo oli 0,27 %.

"– Totta kai hyvällä korolla on iso vaikutus, vastaa Bigbankin maajohtaja Elias Abrahamsson kysymykseen siitä, ovatko talletuskorot tuoneet pankille asiakkaita.

Bigbankilla oli viime vuonna Suomessa noin 12 000 asiakasta, ja Abrahamssonin mukaan määrä kasvaa ”melko hitaasti mutta tasaisesti”.

Bigbankin korot ovat samansuuruiset kaikille uusille asiakkaille.
– Yleinen korkotaso on niin matala, että tästä tuskin mennään enää alaspäin. Uskomme vahvasti, että pian pystymme tarjoamaan parempaa korkoa, Abrahamsson toteaa.
"

Lähde Taloussanomat 29.5.2017

Parhaat korot

Bigbank ja Radio Nova tekevät hyvää

Radio Nova 20 years

3.5.2017

Radio Nova ja myös juhlavuottaan viettävä Bigbank haluavat yhdessä auttaa tuoretta lapsiperhettä. Onko vaunut ja turvaistuin vielä hankkimatta? Vai haluaisitko mieluummin vaipat vuodeksi? Nova täyttää perjantaina 12.5.2017 20 vuotta ja haluaa jakaa juhlahetken täsmälleen 20 vuotta nuoremman tulokkaan kanssa.

Radio Novalla järjestetään 12.5. kilpailu, johon voivat osallistua kaikki sen vuorokauden aikana lapsen saaneet henkilöt. Kilpailuun voi osallistua soittamalla Radio Novan studionumeroon 0108 06000 ja kertoa vauvansa syntymästä. Kaikki vauvansa syntymästä ilmoittaneet henkilöt ovat mukana arvonnassa, johon Bigbank lahjoittaa palkinnoksi lahjakortin lastentarvikeliikkeeseen. Voittaja selviää Novan suorassa lähetyksessä puolenyön jälkeen.

Täältä löydät tarkemmat säännöt.

Lemmikit lievittävät stressiä toimistossa

17.3.2017

Tutkimusten mukaan koira toimistossa lievittää stressiä ja lisää tiimihenkeä. Bigbankin Helsingin toimistossa vierailee säännöllisesti kaksi “stressin lievittäjää": Sasha ja Pixie. Nämä kaksi suloista chihuahuaa ilahduttavat pelkällä läsnäolollaan kulkiessaan vapaasti huoneesta toiseen tervehtimässä meitä päivän mittaan ja hauskuuttamalla tempuillaan. Työnteko sujuu paremmin silmän levähtäessä edes hetken koiran innostunutta touhua katselemalla!

office dog Pixie

2017 on juhlavuosi

Bigbank 25 years

3.2.2017

Meille 2017 on juhlavuosi: Bigbank täyttää 25 vuotta. Tarina alkoi Virossa vuonna 1992 jolloin ensimmäinen konttori avattiin Tarttoon. Seuraavana vuonna Tallinna sai oman konttorin ja ennen vuosituhannen vaihdetta yritys oli kasvanut jo kaikkiin Baltian maihin.

1997 otettiin virallisesti käyttöön nimi Balti Investeeringute Grupp mistä tulee nimen osa BIG. Suomen toiminnot perustettiin vuonna 2009 ja nykyään Bigbank toimii yhdeksässä maassa tarjoten määräaikaistalletuksia ja kulutusluottoja.

Sijoitusmessut 2016

2.12.2016

Bigbank osallistui jälleen Sijoitus-Invest 2016 tapahtumaan. Kahden päivän aikana messuilla oli lähemmäs viisi tuhatta kävijää, joista kävijätutkimuksen perusteella n 80% oli miehiä – ihan vaan mielenkiintoisena yksityiskohtana.

Osastomme oli edellisten vuosien kokemuksen perusteella reilusti miehitetty ja vilkkaimpina hetkinä osastollamme oli suorastaan tungosta. Kiinnostusta tuntuu riittävän turvalliseen sijoittamiseen, vaikka määräaikaistalletusten tuotto-odotus on korkeariskisempää osakesijoittamista vaatimattomampi. Bigbankin korot ovat kuitenkin parhaimmillaan moninkertaiset perinteisten pankkien talletustilien korkoihin verrattuna.

60 dienu garantija