Ajankohtaista|Korkeakorkoisten määräaikaistalletusten kiinnostus on kasvanut kriisien keskellä.

Korkeakorkoisten määräaikaistalletusten kiinnostus on kasvanut kriisien keskellä.

Vaikea maailmantilanne on saanut kuluttajat miettimään, mihin säästöt kannattaa nyt laittaa, jotta ne olisivat turvassa. Moni suomalainen säästää edelleen tavalliselle nollakorkoiselle käyttötilille, jolloin inflaatio syö rahan arvosta suhteettoman suuren osan jo vuodessa.

Haastava maailmantilanne on kasvattanut kiinnostusta määräaikaistalletuksia kohtaan. Pandemian myötä useilla jäi rahaa säästöön esimerkiksi matkustelun vähentymisen myötä. Monet eivät halua laittaa rahojaan esimerkiksi osakkeisiin, koska eivät ole kiinnostuneet seuraamaan rahoitusmarkkinoita.

Useilla on edelleen käsitys, että paras keino säästämiselle on pitää rahat pankkitilillään tai jopa käteisenä pöytälaatikossa. Rahan lepuuttaminen nollakorkoisella pankkitilillä ei kuitenkaan ole hyvä ratkaisu. Säästämällä tavalliselle pankkitilille, säästäjä menettää kaikki korkotuotot, joita vastineeksi korkeakorkoisesta talletuksesta olisi saanut.

- Poikkeustila ympäri maailman on jatkunut jo yli kaksi vuotta ja useat suomalaiset ovat huomanneet korkeakorkoisten määräaikaistilien tuovan turvaa arjessa ja kiinnostus niitä kohtaan onkin kasvanut viimevuosina. Korkeakorkoiselle määräaikaistilille rahojen tallettaminen on ollut monelle matalan kynnyksen keino säästää. Mikäli ei halua seurata rahoitusmarkkinoita ja niiden vaihtelua, on määräaikaistalletus helppo keino laittaa rahat säästöön, kertoo Bigbank Suomen maajohtaja Inka Hedenstam.

Olemme nostaneet talletuskorkojamme!

Nyt saat vuoden talletuksen 1,5 % korolla.

Testaa korkolaskurilla, paljonko tuottoa saisit tallettamallesi summalle.